Over Saskia

Hallo, ik ben Saskia van der Put

Ik help bedrijven uit de chemische en farmaceutische industrie om hun SHE prestaties te waarborgen en verbeteren.

Motivatie en bijdrage

Ik werk al ruim 25 jaar met veel plezier in de chemische en farmaceutische industrie waarvan 10 jaar als SHE Manager. Het SHE vak is zeer divers; er valt altijd wat te leren (hetgeen ik graag doe), er is ook altijd nog wel iets te verbeteren (wat ik heel leuk vind) en dat kun je doen door samen te werken en kennis te delen (wat ik ook heel leuk vind).

Met de ervaring die ik in de chemische en farmaceutische industrie en bij de overheid heb opgedaan ben ik snel thuis in een nieuwe baan en kan ik dus vrijwel onmiddellijk de benodigde bijdrage leveren binnen bedrijven die een interim SHE Manager zoeken.

Saskia van der Put voorstellen

Ervaring en opleiding

Ik ben van oorsprong Scheikundig Technoloog (TU Delft) en de interesse in veiligheid, gezondheid en milieu loopt als een rode draad door mijn carrière. Ik ben afgestudeerd op vezeldepositie in longen. Daarna ben ik bij ExxonMobil gaan werken waar veiligheid een zeer belangrijke rol speelde en waar ik voor twee fabrieken de rol van milieucoördinator heb vervuld.

Vervolgens naar de overheid als senior beleidsmedewerker Milieu eerst bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, daarna bij de DCMR Milieudienst Rijnmond.

Toen lokte de industrie toch weer en ben ik bij het tegenwoordige McDermott terecht gekomen waar ik HSE in ontwerp heb geleerd en de Moshe opleiding heb afgerond.

Na 5 jaar wilde ik graag weer in een fabriek werken en in de praktijk samen met mijn collega’s de veiligheid verder verbeteren en heb ik gewerkt als SHE Manager bij achtereenvolgens Organik Kimya, Croda en Centrient.

In die tijd heb ik opleidingen tot Arbeidshygiënist en A&O deskundige afgerond. En recent heb ik de opleiding afgerond tot gedragsveranderaar aan de Behavior Change Academy (Universiteit Nijmegen).

Bijna 2 jaar geleden maakte ik de overstap naar de publieke sector en heb ik de zeer interessante wereld van de ziekenhuizen leren kennen. Recent ben ik aan het werk gegaan bij de NS als directeur QHSE Operatie. Op dit moment ben ik daarom niet beschikbaar voor opdrachten.

Certificaties

Ik ben Hobeon SKO Gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige en Arbeidshygiënist.